Karkówka w sosie cebulowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka wieprzowa

    1 kg
  • sól i pieprz

  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
  • cebula

    6 sztuk
  • bulion

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, kroimy w plastry i nacieramy przyprawami. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Do brytfanny wkładamy mięso i cebulę zalewamy bulionem. Dusimy na wolnym ogniu przez godzinę. Po tym czasie wkładamy do piekarnika i zapiekamy 30 minut w 220 stopniach .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MonikaW 05.01.2017 10:51
Trafia do mojej księgi
w mojej kuchni 05.01.2017 09:48
same pyszności do zjedzenia
Marta1986 04.01.2017 20:06
smaczne mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat