karkówka w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

  • cebula

  • przecier pomidorowy

  • śmietana 18 proc

    1 łyzka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • woda

  • masło do smażenia

  • sól do smaku

  • cury

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

  • ziele angielskie

  • karkówka

    400 bez kości
  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić w kostkę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. W garnku rozpuścić masło, wrzucić karkówkę i pokrojoną cebulę, smazyć, aż się zarumieni. Potem dodać ziela angielskiego i zalać wodą. Dusic pod przykryciem. W między czasie pokroić paprykę i dodać do garnka. Wszystko dusić pod przykryciem ok. 35-40 minut, aż mięso będzie miękkie. Dodać pół koncentratu pomidorowego, zagęścić mieszanką wody, mąki i śmietany. Dokładnie wymieszać. Doprawić jeszcze przyprawami i maggi do smaku. Można podawać z ryżem lub ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 07.11.2012 16:03
moje mięsko
bami 16.06.2012 07:15
Smakowita :)
Babciagramolka 30.11.2010 17:56
Gulasz w każdej postaci - a z karkóweczki pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat