Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
kminek do smaku
oliwa 100ml
woda 500 ml
mąka ziemniaczana 2 łyżki
karkówka 700g bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w sosie

Karkówkę smarujemy oliwą z oliwek, następnie czerwoną papryką mieloną oraz kminkiem. Tak przygotowane mięso odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Następnie karkówkę kroimy w plastry i na rozgrzanej oliwie podsmażamy z jednej i drugiej strony. Potem dolewamy wody aby zrobił się sos. Solimy i pieprzymy do smaku, według własnego uznania. mięso gotujemy tak długo aż będzie miękkie. Na koniec zaciągamy sos mąką ziemniaczaną wymieszaną w wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.06.2013 09:51
często robię
Rafał10 11.04.2013 10:45
wyśmienita! Uwielbiam takie swojskie danie!
owca441 17.03.2013 17:33
nie ma to jak dobra karkóweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak