Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w sosie.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 szklanka
olej słonecznikowy 3 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
czosnek 2 ząbek
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżka
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w sosie.

Karkówkę należy dokładnie umyć, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie natrzeć solą, oprószyć pieprzem, posypać papryką ostrą, wycisnąć dwa ząbki czosnku i nimi również natrzeć pieczeń. Tak przygotowaną pieczeń należy zalać 3 łyżkami stołowymi oleju słonecznikowego i włożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Następnie pieczeń wykładamy na naczynie żaroodporne do którego należy wlać bulion. Mięso pieczemy ok. godziny w temp. 180 stopni. Płyn, który powstanie podczas pieczenia mięsa zlewamy do rondelka, mocno podgrzewamy następnie dodajemy mąkę i rozprowadzamy ją dokładnie w sosie. Takim sosem polewamy ułożone na talerzu plastry pieczeni z karkówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 25.04.2012 20:58
uwielbiam
Ada-Gaba 06.04.2012 19:07
smaczne
roboking 11.03.2012 12:08
Pięknie się prezentuje.
Justyna37 05.03.2012 09:17
pyszna
olkaaa 22.02.2012 07:34
bardzo lubię
Dorian 19.01.2012 08:42
pychotka
1j1o1l1a1 16.01.2012 12:42
treściwy obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak