Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ocet balsamiczny
2 łyżki -
sos sojowo grzybowy
1 łyżka -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt -
ziele angielskie
2 szt -
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
do smaku -
cebula
1 szt -
woda
1 l -
mąka
2 łyżki -
olej do smażenia
-
woda
1 l -
karkówka
4 bez kości-plastry
Sposób przygotowania
Po tym czasie mięso podsmażyć na oleju z obu stron na złoto brązowy kolor.
Do mięsa dodać drobniutko pokrojoną cebulkę i chwilę podsmażyć.
Wszystko podlać wodą, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem około 30 minut.
Gdy mięso jest miękkie ewentualnie doprawić do smaku i zagęścić sos mąką rozrobioną z odrobiną wody i zagotować.
Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się