Karkówka w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • sos sojowo grzybowy

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie

    2 szt
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    do smaku
  • cebula

    1 szt
  • woda

    1 l
  • mąka

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • woda

    1 l
  • karkówka

    4 bez kości-plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę umyć, skropić octem balsamicznym. sosem sojowo grzybowym i odstawić na godzinę.
Po tym czasie mięso podsmażyć na oleju z obu stron na złoto brązowy kolor.
Do mięsa dodać drobniutko pokrojoną cebulkę i chwilę podsmażyć.
Wszystko podlać wodą, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem około 30 minut.
Gdy mięso jest miękkie ewentualnie doprawić do smaku i zagęścić sos mąką rozrobioną z odrobiną wody i zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rjustysia 31.05.2012 22:32
Uwielbiam tak podane mięso :)
monika141 04.05.2012 09:49
pycha
cukiereczek 16.12.2011 15:58
pyszna karkówka pyszny sos
darus 18.03.2011 17:42
coś dla mnie ;-)
anja3107 06.02.2011 14:18
superowa
Danuta8 05.02.2011 20:06
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat