Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w sosie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet balsamiczny 2 łyżki
sos sojowo grzybowy 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
cebula 1 szt
woda 1 l
mąka 2 łyżki
olej do smażenia
woda 1 l
karkówka 4 bez kości-plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w sosie

Karkówkę umyć, skropić octem balsamicznym. sosem sojowo grzybowym i odstawić na godzinę.
Po tym czasie mięso podsmażyć na oleju z obu stron na złoto brązowy kolor.
Do mięsa dodać drobniutko pokrojoną cebulkę i chwilę podsmażyć.
Wszystko podlać wodą, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem około 30 minut.
Gdy mięso jest miękkie ewentualnie doprawić do smaku i zagęścić sos mąką rozrobioną z odrobiną wody i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 31.05.2012 22:32
Uwielbiam tak podane mięso :)
monika141 04.05.2012 09:49
pycha
cukiereczek 16.12.2011 15:58
pyszna karkówka pyszny sos
darus 18.03.2011 17:42
coś dla mnie ;-)
anja3107 06.02.2011 14:18
superowa
Danuta8 05.02.2011 20:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak