Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w musztardzie.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
sól
Musztarda rosyjska Prymat 1/2 słoiczka
olej 1/5 szkl.
cebula biała 1 szt.
woda

Porada

Po wyjęciu mięsa zaciągam sos wodą z mąką i polewam nim ziemniaki.

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w musztardzie.

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Następnie natrzeć solą, posmarować musztardą wymieszaną z olejem. Odstawić na noc do lodówki.
Krok 1 - Karkówka w musztardzie. foto
2
Następnego dnia włożyć na patelnię dodać trochę oleju lub margaryny, wkroić cebulę i podsmażyć. Dusić pod przykryciem, a gdy się będzie przypiekać podlewać wodą i dusić do miękkości.
Krok 2 - Karkówka w musztardzie. foto
3
Gotowe mięso podawać do obiadu z ziemniakami.
Krok 3 - Karkówka w musztardzie. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak