Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w marynacie słodko-kwaśnej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Marynata do mięs słodko - kwaśna 1-2 szt
olej do pieczenia
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w marynacie słodko-kwaśnej

Karkówkę należy umyć i osuszyć, marynatę należy przyrządzić wg. przepisu na opakowaniu. Mięso obtoczyć w marynacie i zostawić na ponad godzinę, aby mięso przeszło marynatą. Po tym czasie mięso związać sznurkiem i włożyć do blachy wysmarowanej olejem. Piec w temp, 180 stopni przez ponad godzinę - w zależności od wielkości karkówki.
Pieczeń chłodzimy, ściągamy sznurki i spożywamy jako wędlinę na kanapki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 25.07.2012 09:27
dla mnie do pracy do chleba jest doskonała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak