Karkówka w marynacie czosnkowo-musztardowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Musztarda francuska Prymat

    3 łyżki
  • Musztarda chrzanowa Prymat

    1 łyżka
  • czosnek

    1 główka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżki
  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżki
  • papryka mielona

    1 łyżeczka
  • olej

    3 łyżki
  • sól

    1 łyżka
  • pieprz mielony

    1 łyżeczka
  • karkówka

    1,5 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Karkówka w marynacie czosnkowo-musztardowej foto
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dokładnie wymieszać z olejem, musztardą, papryką, pieprzem, ziołami.
Krok 2 - Karkówka w marynacie czosnkowo-musztardowej foto
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą i czosnkowo-musztardową marynatą. Włożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i odłożyć na 3-4 godziny
Krok 3 - Karkówka w marynacie czosnkowo-musztardowej foto
Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 1,5 godziny w temp 180 stopni.
Krok 4 - Karkówka w marynacie czosnkowo-musztardowej foto
Karkówkę pieczona podawać na zimno z pieczywem lub na ciepło z sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Niki22 11.11.2013 00:53
mmmm sama taką przygotowuję jest pyszna :)
romanrafal 10.11.2013 11:00
bardzo bardzo dobra
gosia1988 09.11.2013 20:14
świetna do chleba :)
mufinka79 09.11.2013 20:13
apetyczne mięsko
elka72 09.11.2013 20:06
Bardzo smaczne mięsko:)
Luki 09.11.2013 20:01
lubię pieczone mięsa
iwi 09.11.2013 19:51
Fajny patent
Wiesława1 09.11.2013 19:51
Rewelacyjne mięsko
Mati13 09.11.2013 19:48
bardzo smaczne
noninka77 09.11.2013 19:40
uwielbiam taką karkówkę:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat