Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w marynacie czosnkowo-musztardowej

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Musztarda francuska Prymat 3 łyżki
Musztarda chrzanowa Prymat 1 łyżka
czosnek 1 główka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
papryka mielona 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
sól 1 łyżka
pieprz mielony 1 łyżeczka
karkówka 1,5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w marynacie czosnkowo-musztardowej

Kroki postępowania

1
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dokładnie wymieszać z olejem, musztardą, papryką, pieprzem, ziołami.
Krok 1 - Karkówka w marynacie czosnkowo-musztardowej foto
2
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą i czosnkowo-musztardową marynatą. Włożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i odłożyć na 3-4 godziny
Krok 2 - Karkówka w marynacie czosnkowo-musztardowej foto
3
Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 1,5 godziny w temp 180 stopni.
Krok 3 - Karkówka w marynacie czosnkowo-musztardowej foto
4
Karkówkę pieczona podawać na zimno z pieczywem lub na ciepło z sosem.
Krok 4 - Karkówka w marynacie czosnkowo-musztardowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niki22 11.11.2013 00:53
mmmm sama taką przygotowuję jest pyszna :)
romanrafal
romanrafal 10.11.2013 11:00
bardzo bardzo dobra
gosia1988 09.11.2013 20:14
świetna do chleba :)
mufinka79 09.11.2013 20:13
apetyczne mięsko
elka72 09.11.2013 20:06
Bardzo smaczne mięsko:)
Luki 09.11.2013 20:01
lubię pieczone mięsa
iwi 09.11.2013 19:51
Fajny patent
Wiesława1 09.11.2013 19:51
Rewelacyjne mięsko
Mati13 09.11.2013 19:48
bardzo smaczne
noninka77 09.11.2013 19:40
uwielbiam taką karkówkę:)
dodi 09.11.2013 19:28
pyszna, mniam
bogusia19 09.11.2013 19:18
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak