Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w marynacie cytrynowej
Kroki postępowania
Cebulę obieram, kroję w plastry, przekładam do miski, dodaję olej i wyciśnięty sok z cytryny. Wsypuje bazylię, doprawiam solą i pieprzem,
karkówka wieprzowa | 1,5 kg |
olej sezamowy | 12 łyżek |
cebula | 2 sztuki |
sok z cytryny | 1 sztuka |
Bazylia suszona Prymat | 2 łyżeczki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: