Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w marynacie cynamonowo- gożdzikowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marynata

olej 5-6 łyżek
cynamon Prymat 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 5 szt
cząber 1/2 łyżeczki
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 ziarenek
czosnek 2 ząbki

Lista składników

karkówka wieprzowa 5-6 plastrów
woda 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w marynacie cynamonowo- gożdzikowej

Marynata :
W moździerzu rozcieramy czosnek z pieprzem, zielem angielskim, liściem laurowym i goździkami. Dodajemy pozostałe przyprawy, rozcieramy.
Przyprawy mieszamy z olejem. Do marynaty dodajemy karkówkę w plastrach, odstawiamy do lodówki na min, 4-5 godzin.
Mięso wraz z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy szklanką wody. Wkładamy do piekarnika temperatura 180 stopni na ok 1,5 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jumper123 10.09.2015 12:49
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak