Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka w kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
ząbek czosnku 2 szt
olej 2 łyżki
sos sojow 1 łyzka
cebul 1 szt
cukier brązowy 1 łyżka
sól
pieprz
bulion 0,5 mięsny
karkówka 4-6 kotlet

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka w kapuście

Sposób przyrządzenia:
Kotlety lekko rozbić, przyprawić solą, pieprzem i natrzeć czosnkiem, odstawić na 30 minut. Kapustę dokładnie wypłukać i odcisnąć. W dużym rondlu rozgrzać olej i usmażyć na nim kotlety. Miękkie wyjąć, odłożyć w ciepłe miejsce. Do pozostałego w rondlu tłuszczu dodać cebulę i po kilku minutach dodać kapustę, sos sojowy, cukier, przyprawić solą i pieprzem, podlać bulionem.. Dusić na małym ogniu mieszając. Gdy kapusta zmięknie, dodać mięso i podgrzewać pod przykryciem kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 13.12.2013 19:17
dokładnie wypłukać i odcisnąć kapustę ? to przecież cały sok i smak wylejesz !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak