Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w cytrynowej marynacie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

karkówka 700 g
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Marynata

sok z cytryny 1 szt
skórka z cytryny 1/2 szt
oliwa 5 łyżek
sos sojowy jasny 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w cytrynowej marynacie

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 1,5 cm. plastry. Obsypać solą i pieprzem. Składniki marynaty dokładnie wymieszać i zalać karkówkę. Odstawić mięso na noc do lodówki. Następnie układać na ruszcie i grillować po kilka minut z każdej strony. Ja podałam z ziemniakami pieczonymi w ziołach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.09.2015 17:30
super obiadek
Justi2401 02.09.2015 13:04
Bardzo apetyczny kawał mięcha ;)
Aannkaa82 02.09.2015 09:01
fajny pomysł na karkówkę ;)
fotoviderek 01.09.2015 23:52
Pyszne mięsko :)
Łukasz15 01.09.2015 23:10
Bardzo apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak