Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w coli i ketchupie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

karkówka 800-1500 gram
cebula 3 sztuki
przyprawy
olej do smażenia

Sos

napój typu cola 1 szklanka
ketchup 1 szklanka
musztarda 1 łyżka

Porada

Mięso jest miękkie, soczyste i rewelacyjnie łączy się z lekko słodkawym sosem.

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w coli i ketchupie

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na odrobinie oleju i przełożyć do naczynia, w którym będzie pieczone mięso.
Karkówkę pokroić w plastry i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Każdy kawałek obficie natrzeć przyprawami (w tym solą i pieprzem), a następnie przesmażyć na patelni (z obu stron).
Mięso ułożyć na cebuli.
Składniki sosu zmiksować i polać po mięsie.
Piec (bez przykrycia, w rozgrzanym piekarniku) około 1 godziny w 190 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 19:33
dobre mieso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak