Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w cebuli i papryce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1
majonez 2 łyżki
papryka czerwona 3
cebula 2
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w cebuli i papryce

Kroki postępowania

1
Karkówkę pokroić na mniejsze kawałki. Lekko ją roztłuc.
Krok 1 - Karkówka w cebuli i papryce foto
2
Naczynie żaroodporne wysmarować majonezem. Następnie posypać ziołami i położyć kawałki mięsa.
Krok 2 - Karkówka w cebuli i papryce foto
3
Na kawałkach mięsa układać paprykę i cebulę pokrojoną w kostki. Układać tak do wyczerpania się składników. Piec w 200 stopniach do miękkości mięsa.
Krok 3 - Karkówka w cebuli i papryce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak