Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka tymiankowo-cytrynowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 4-5 łyżek
cytryna
czosnek 4-5 ząbków
sól
pieprz
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka tymiankowo-cytrynowa

Kroki postępowania

1
olej łączymy z otartymi listkami z kilku gałązek tymianku, ze startą skórką z jednej cytryny
Krok 1 - karkówka tymiankowo-cytrynowa foto
2
najlepiej poprzedniego dnia wieczorem, nasolić i popieprzyć mięso, następnie obtoczyć w marynacie i obłożyć ząbkami czosnku w łupinkach lekko rozgnieconych, jeśli zapomnimy to tak około 3-4 godzin wcześniej.
Krok 2 - karkówka tymiankowo-cytrynowa foto
3
tak przygotowane mięso wkładamy do brytfanny, przykrywamy i pieczemy około 1,5-2 godzin w piekarnik w temperaturze 170 stopni
Krok 3 - karkówka tymiankowo-cytrynowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 16.11.2013 09:07
pyszne smaki
owca441 10.01.2013 21:56
pyszności
adelajda 21.10.2012 20:13
karkówkę lubię ! Twoja wygląda super!
kuklik 08.10.2012 17:47
piękna sztuka mięska
biatriss 07.10.2012 14:22
!! świetna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak