Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka podlewana piwem z grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
przyprawy
olej
piwo 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka podlewana piwem z grilla

Przygotowujemy marynatę: do naczynia wlewamy olej i wedle uznania wsypujemy przyprawy- rozmaryn,ostrą paprykę, sól, pieprz, przyprawę do gyrosa, czosnek granulowany, czosnek przeciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie, bazylia, oregano. Następnie wkładamy do naczynia pokrojoną w kawałki karkówkę i zostawiamy na min.3 godz. Gdy karkówka przesiąknie aromatem ziół wykładamy ją na specjalne tacki aluminiowe na grilla i pieczemy, co jakiś czas podlewając ją jasnym piwem. Pieczemy do momentu gdy mięso zmięknie, ewentualnie wedle uznania gdy ktoś woli bardziej spieczony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak