karkówka pod pierzynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 18 proc

    1 litr
  • jabłka

    1 kg
  • sól

    1 do smaku
  • pieprz

    1 do smaku
  • karkówka

    6 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

karkówkę pokroić w plastry jak na schabowe lecz ich nie rozbijać. Plastry mięsa oprószyć solą i pieprzem. Jabłka oskrobać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Gęsiarkę dobrze nasmarować olejem i kłaść na dno karkówkę , na to kładziemy warstwę jabłek i na koniec zalewamy śmietaną. Pieczemy na średnim ogniu lub w piekarniku. podawać z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 09.08.2013 10:06
wygląda świetnie
ewelina/bunia 04.06.2012 10:24
mniam
kate.500 27.05.2011 08:33
ciekawa jestem smaku, zapewne super
kome 26.03.2011 14:34
To mi pasuje...
Małgorzata113 22.03.2011 07:17
świetny przepis
Sylwia88 22.03.2011 00:54
pycha
patusia 22.03.2011 00:28
Fajny przepis. Na pewno taka karkówka jest pyszna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat