Karkówka pod kołderką pomidorową z pieczarkami i ogórkami konserwowymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    300 g
  • ogórek konserwowy

    4 sztuki
  • cebula biała

    2 sztuki
  • sok z ogórków konserwowych

    1 szklanka
  • ketchup

    1,5 szklanki
  • sól

  • pieprz

  • karkówka

    4-5 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Karkówka pod kołderką pomidorową z pieczarkami i ogórkami konserwowymi foto
Kotlety z karkówki rozbijamy i przyprawiamy z każdej strony solą i pieprzem
Krok 2 - Karkówka pod kołderką pomidorową z pieczarkami i ogórkami konserwowymi foto
Pieczarki myjemy i kroimy na plastry
Krok 3 - Karkówka pod kołderką pomidorową z pieczarkami i ogórkami konserwowymi foto
Cebulę kroimy z półtalarki
Krok 4 - Karkówka pod kołderką pomidorową z pieczarkami i ogórkami konserwowymi foto
Ogórki również kroimy w półtalarki
Krok 5 - Karkówka pod kołderką pomidorową z pieczarkami i ogórkami konserwowymi foto
Karkówkę obsmażamy na oleju z dwóch stron

Podsmażone kotlety wykładamy na dno naczynia żaroodpornego
Krok 6 - Karkówka pod kołderką pomidorową z pieczarkami i ogórkami konserwowymi foto
Na tłuszczu po smażeniu karkówki obsmażamy pieczarki i cebulę

Gdy zmiękną dodajemy mieszankę soku z ogórków i ketchupu oraz ogórki

Wszystko mieszamy i ewentualnie jeszcze podduszamy chwilę i doprawiamy
Krok 7 - Karkówka pod kołderką pomidorową z pieczarkami i ogórkami konserwowymi foto
Mięso w naczyniu zalewamy zawartością patelni

Zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez około 1,5 godziny
Krok 8 - Karkówka pod kołderką pomidorową z pieczarkami i ogórkami konserwowymi foto
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 16.02.2014 09:03
pyszna karkówka!
smakołyk 15.02.2014 17:39
Apetycznie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat