karkówka po zbójecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1.5 kg
  • Zalewa:

  • woda

    1 szklanka
  • cukier

    1 łyżka
  • ocet

    2 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • musztarda

    1-2 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1/4 łyżeczki
  • cebula

    2 sztuki
  • bulion

    1 kostka
  • ketchup pikantny

    1 szklanka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystko razem wymieszać. Karkówkę pokroić w plastry, podsmażyć na patelni i układać w naczyniu żaroodpornym, zalać zalewą. Na wierzch włożyć cebulę pokrojoną w plastry. Piec 1,5 godziny w 180- 200 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zdzisław 21.07.2012 15:29
dla mnie smaczne mięso do chleba
agata1722 24.02.2012 09:19
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat