Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka po staropolsku

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

jaja 4 szt
majonez 4 łyżki
czosnek 1 główka
przyprawa uniwersalna 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
pieprz 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 4 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
olej 4 łyżki

Mięso

karkówka 1 1/2 kg
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka po staropolsku

Kroki postępowania

1
W misce rozmącamy całe jaja.
Krok 1 - Karkówka po staropolsku foto
2
Dodajemy resztę składników , dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Karkówka po staropolsku foto
3
Karkówkę kroimy w plastry.
Krok 3 - Karkówka po staropolsku foto
4
Mięso wkładamy do pojemnika , zalewamy marynata , wkładamy do lodówki na całą noc.
Krok 4 - Karkówka po staropolsku foto
5
Na drugi dzień karkówkę podsmażamy z każdej strony po 2-3 minuty.
Krok 5 - Karkówka po staropolsku foto
6
Układamy na blaszce do pieczenia , zalewamy marynatą .Pieczemy w piekarniku do miękkości.
Krok 6 - Karkówka po staropolsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martyna94 26.06.2015 17:07
przesmaczne są te kotlety
VioletoweKucharzenie 18.06.2015 08:18
musi być pyszne!
pajbek 17.06.2015 19:16
Pyszne mięsko :-)
Bernadeta1 17.06.2015 18:52
super mięsko do obiadu
mysza620 17.06.2015 18:22
Ale mi narobiłaś ochoty
Sroczka 17.06.2015 17:56
Apetyczne mięsko, zjadłabym.
Janina 17.06.2015 16:52
Wspaniałe mięsko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak