Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka po duńsku

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety z karkówki 5 szt
mąki 3 łyżki
ziemniaków 1/2 kg
marchewki 1/2 kg
cebule 3 szt
majonezu 1/2 szkl
musztardy ziarnistej 1 łyżka
czosnku 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smkau
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka po duńsku

Mięso rozbić, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju. Ziemniaki, marchew i cebulę obrać, pokroić w plasterki. Blachę lub naczynie żaroodporne lekko natłuścić, ułożyć mięso, plasterki ziemniaków, marchewki i cebule. Majonez wymieszać z musztradą i posiekanym czosnkiem, doprawić. Sosem posmarować mięso i warzywa. Piec ok. 50 min w temp. 190st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 24.10.2013 23:43
pychotka :]
caralajna 07.05.2013 06:50
ciekawie przyprawiona
Adamorek 27.01.2012 15:26
niez?a
czekoladka_m 22.01.2012 16:53
Misiu ale poetka z Ciebie:):) Super wierszyk:)
misia53 21.01.2012 20:11
Czekoladki pomysł taki, by na mięsko dać ziemniaki i do tego marcheweczkę i cebuli dać troszeczkę.....poukładać na kotletach, potem znów następny etap , by pomazać to sosikiem z majonezem i czosnykiem.....i już tylko pozostało upiec w piecu i jeść żwawo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak