Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka pieczona z ziemniakami i cebulą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 0,6 kg
cebbula 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 1 przyprawa
karkówka 0,4 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka pieczona z ziemniakami i cebulą

Kroimy karkówkę na 4 równe kawałki(po ok 100 gram każdy). Ubijamy ją lekko młotkiem. Przyprawiamy przyprawą do karkówki(najlepiej przyprawę wetrzeć). Wkładamy przyprawioną karkówkę do rękawa. Obieramy ziemniaki i kroimy na 4 części- jeżeli są duże ziemniaki to na 6 lub 8 części. Przyprawiamy w misce przyprawą do ziemniaków. Wrzucamy na wierzch do rękawa. następnie kroimy cebulę w półksiężyce i również wrzucamy do rękawa. Solimy i pieprzymy, do smaku ostrej papryki. Zamykamy rękaw i pomału obracając mieszamy. Pieczamy ok 1 godziny w tem 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 21.06.2013 10:34
ale smaczne jedzonko
jola1508 05.03.2012 16:42
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak