Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona z ziemniakami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

karkówka 75 dag
ziemniaki 0,5 kg
cebula 2 szt

marynata

musztarda 1 łyżka
ketchup pikantny 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
cukier 1/4 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona z ziemniakami

Musztardę wymieszać z ketchupem, solą, pieprzem, cukrem przeciśniętymi przez praskę, ząbkami czosnku, oraz sokiem z cytryny.

Karkówkę pokroić w plastry, lekko rozbić ręką i natrzeć marynatą, pozostawić na noc w lodówce.

Na drugi dzień mięso wraz z marynatą przełożyć do rękawa do pieczenia, dodać pokrojone na ćwiartki ziemniaki i cebulkę, wymieszać, zapiąć rękaw i piec w temp. 180 stopni około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2016 01:55
Dobre jedzenie.
sliwka 03.01.2016 21:20
Super smaczna;))
Megg 03.01.2016 20:27
super smaczny obiadek
kuchcik89 03.01.2016 19:27
smaczne mięsko :)
Bernadeta1 03.01.2016 19:24
Bardzo lubię takie jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak