Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona w warzywach

5.0
(52)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 500 g
marchew 2 szt
por 1 szt
ziemniaki 500 g
cebula 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0,5 łyżki
olej 100 ml
sól i pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona w warzywach

Karkówkę kroję na plastry i lekko rozbijam. Oprószam z dwóch stron papryką słodką, solą oraz pieprzem. Na oliwie obsmażam mięso z dwóch stron.

Marchewkę, pora, ziemniaki oraz cebulę obieram i kroję na mniejsze kawałki. Olej mieszam z ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Do marynaty wkładam warzywa. Mieszam.

Warzywa razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Do środka wkładam podsmażoną karkówkę. Rękaw związuję i układam na blaszce. Piekę 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 05.06.2016 21:20
pyszne jedzonko
Renata9 05.06.2016 18:24
Smaczny obiadek :-)
Malinka 05.06.2016 16:51
Aż ślinka cieknie :)
bertpvd 05.06.2016 16:20
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak