Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona w rękawie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 1 kg
czosnek 3 ząbki
Kminek mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Musztarda sarepska Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona w rękawie

Czosnek zmiażdżyć, wymieszać z solą i wetrzeć go w karkówkę. Mięso posypać z każdej strony papryką słodką, zmielonym kminkiem i pieprzem. Następnie posmarować je musztardą i zostawić na noc w lodówce.
Następnego dnia mięso włożyć do rękawa do pieczenia, w którym na samej górze można zrobić 2 dziurki.
Piec w piekarniku przez ok 1,5h w tem 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sliwka 15.01.2016 19:13
Pyszne mięcho;)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak