Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona w marynacie miodowo-ketchupowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 75 dag (bez kości)
marynata
miód płynny 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
ketchup pikantny 1 łyżka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka
pomidory suszone Smak 1 łyżka posiekanych
ziele angielskie 3 ziarna
olej rzepakowy 7 łyżek
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta

Porada

Mięso możemy przygotować również na grillu.

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona w marynacie miodowo-ketchupowej

1. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Mięso nakłuwamy w kilku miejscach, wrzucamy do marynaty i dokładnie nacieramy. Wkładamy na minimum 2 godziny do lodówki.

2. Po tym czasie mięso pieczemy w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce wyłożonej folią aluminiową przez 90 minut w 200 stopniach. Podajemy z frytkami i ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola91 31.12.2014 20:44
Moje smaki :) Pycha
RenataZ-et 31.12.2014 16:26
super karkówka
mirosława4 31.12.2014 15:42
smacznie doprawiona
w mojej kuchni 31.12.2014 15:03
takie jedzonko lubię..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak