Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona- czosnkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 1,5 kg
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
czosnek 1 główka
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona- czosnkowa

Karkówkę (bez kości) umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Natrzeć solą pieprzem,olejem,Czosnek obrać 2 ząbki pokroić na małle kawałki .Karkówkę ponakłówać nożem w kilku miejscach i powciskać kawałki czosnku.Resztę czosnku pokroić w cinkie plasterki i poukładać na karkówce.Całość zawinąć w folię aluminiową i wstawić na noc do lodówki.Po ok 12 godzinach ułożyć zawiniętą karkówke na blaszce i piec ok 2 godz w temp 180st .Ja do blaszki wlewam ok 1 szkl wody. Po upieczeniu wystudzić mięso nie odwijając z folii.Folie zdejmujemy gdy jest juz zupełnie zimne

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 31.01.2015 10:26
Bardzo smacznie wygląda :)
ania2610 30.12.2014 16:58
Nie ma jak swoje, domowe mięsko!
Grazyna0211 30.12.2014 14:58
lubię takie mięsko
ben-ka 30.12.2014 09:12
Nie ma to jak swojskie mięsko.
adelajda 29.12.2014 18:44
dobre mięsko :)
Ania84 29.12.2014 17:58
pyszne mięsko
Renata9 29.12.2014 17:53
bardzo smaczna karkóweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak