Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
majeranek 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona

Kroki postępowania

1
Karkówkę dokładnie myjemy i suszymy ręcznikiem papierowym. Paprykę, pieprz, sól i majeranek mieszamy wraz z oliwą. Powstałą marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na 2-3 godziny.
Krok 1 - Karkówka pieczona foto
2
Następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Mięso przekładamy do brytfanki i pieczemy około 60 minut.
Krok 2 - Karkówka pieczona foto
3
Podajemy z chrzanem lub ćwikłą. Smacznego
Krok 3 - Karkówka pieczona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 30.09.2013 14:49
Ale pysznie wygląda!!
ONY_za_kare 01.05.2013 10:48
pycha mięsko
Bernadeta1 05.02.2013 22:39
pyszna taka karkówka
olkaaa 09.01.2013 10:52
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak