Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka "niezłe ziółko"

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 4 porcje
bulion warzywny 0,5 l
śmietana 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
bazylia
papryka mielona
kolendra
olej do smażenia
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka "niezłe ziółko"

Kroki postępowania

1
W misce mieszamy wszystkie przyprawy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy do przypraw, mieszamy i obtaczamy obficie karkówkę w ziołach. Chłodzimy ok 20 min w lodówce.
Krok 1 - Karkówka "niezłe ziółko" foto
2
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i obsmażamy karkówkę z obu stron. Przekładamy mięso do rondelka i zalewamy bulionem.
Krok 2 - Karkówka "niezłe ziółko" foto
3
Dusimy do miękkości ok 40-50 min na małym ogniu. Zagęszczamy sos mąką rozrobioną ze śmietaną i wodą.
Krok 3 - Karkówka "niezłe ziółko" foto
4
Chwilę jeszcze dusimy i serwujemy np. z pieczonymi ziemniaczkami wyciśniętymi ze szprycy i czerwoną kapustą.
Krok 4 - Karkówka "niezłe ziółko" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 05.02.2014 13:16
pyszne jedzonko
Cranberry 04.02.2014 21:23
pyszne mięsko :)
Agata3 04.02.2014 19:57
aromatyczna karkóweczka, to jest to :)
andrej 04.02.2014 19:54
Ekskluzywne danie
Czyki 04.02.2014 19:36
Smaczne i wykwintne, to Twoje danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak