KARKÓWKA NADZIEWANA ŚLIWKĄ

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • śliwki suszone

    15 dag
  • oliwa

    3-4 łyżki
  • karkówka

    1.5 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte mięso dokładnie natrzeć solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi wymieszanymi z oliwą, zawinąć szczelnie folią aluminiową i odstawić w chłodne miejsce najlepiej na całą dobę. Po tym czasie zrobić nacięcie mniej więcej pośrodku i włożyć śliwki w miarę ciasno.
mięso obsmażyć na gorącym tłuszczu , ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć folią i piec około 1,5 godziny, kilkanaście minut przed końcem zdjąć folię, aby karkówka się zrumieniła

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat