Karkówka na kołderce z włoszczyzny

Karkówka na kołderce z włoszczyzny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    500 g
  • włoszczyzna

    400 g (może być mrożona)
  • olej

    3 łyżki
  • musztarda

    1 łyżka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Karkówka na kołderce z włoszczyzny

1. Karkówkę myjemy, osuszamy i rozbijamy tłuczkiem.
Oprószamy solą i pieprzem i obsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiano, następnie zmniejszamy ogień dolewamy kilka łyżek wody i dusimy pod przykryciem ok.15 minut.
2. Dodajemy włoszczyznę, jeśli woda odparowała to uzupełniamy i dalej dusimy na małym ogniu, aż wszystko będzie miękkie.
Na koniec dodajemy musztardę i przyprawy i chwilę jeszcze dusimy.
Karkówkę układamy na warzywach, podajemy z frytkami lub z ziemniakami z wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat