Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
karkówka
500 g -
włoszczyzna
400 g (może być mrożona) -
olej
3 łyżki -
musztarda
1 łyżka -
sól i pieprz
Przepis i sposób przygotowania Karkówka na kołderce z włoszczyzny
Oprószamy solą i pieprzem i obsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiano, następnie zmniejszamy ogień dolewamy kilka łyżek wody i dusimy pod przykryciem ok.15 minut.
2. Dodajemy włoszczyznę, jeśli woda odparowała to uzupełniamy i dalej dusimy na małym ogniu, aż wszystko będzie miękkie.
Na koniec dodajemy musztardę i przyprawy i chwilę jeszcze dusimy.
Karkówkę układamy na warzywach, podajemy z frytkami lub z ziemniakami z wody.
Komentarze (0)