Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka na kołderce z włoszczyzny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 500 g
włoszczyzna 400 g (może być mrożona)
olej 3 łyżki
musztarda 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka na kołderce z włoszczyzny

1. Karkówkę myjemy, osuszamy i rozbijamy tłuczkiem.
Oprószamy solą i pieprzem i obsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiano, następnie zmniejszamy ogień dolewamy kilka łyżek wody i dusimy pod przykryciem ok.15 minut.
2. Dodajemy włoszczyznę, jeśli woda odparowała to uzupełniamy i dalej dusimy na małym ogniu, aż wszystko będzie miękkie.
Na koniec dodajemy musztardę i przyprawy i chwilę jeszcze dusimy.
Karkówkę układamy na warzywach, podajemy z frytkami lub z ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak