karkówka na grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • liść laurowy

    1 szczpyta
  • Ziele angielskie mielone Prymat

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • piwo

    1 szt
  • Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat

    1 przyprawa
  • karkówka

    1 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. karkówkę maczamy w marynacie (woda, liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, pieprz) przez kilka godzin (co najmniej 2-3godziny)
2. kroimy w plastry o gr ok 1cm rozbijamy delikatnie tłuczkiem przyprawiamy przyprawą
3. każdy kawałek zawijamy w folię do środka podlewamy trochę piwa pieczemy w tej foli na grillu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat