Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka marynowana w musztardzie gruboziarnistej i wędzonej papryce

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

musztarda gruboziarnista 4 łyżeczki
sól do smaku
marchew 1 szt.
brokuł 1 szt.
fasolka szparagowa 1 szklanka
Papryka słodka mielona Prymat 2 (wędzona)
karkówka 1/2 w plastrach
soczewica czerwona 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka marynowana w musztardzie gruboziarnistej i wędzonej papryce

W małym naczyniu wymieszać musztardę, oliwę, i paprykę. Karkówkę lekko rozbić, z obu stron delikatnie osolić. Każdy plaster mięsa natrzeć przygotowaną marynatą. Zamknąć w pojemniczku i odstawić do lodówki na całą noc.
Następnego dnia karkówkę wyłożyć do lekko naoliwionego naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, ok. 40 minut. Piekłam pod przykryciem a dopiero ostatnie 10 -15 minut bez przykrycia.
Soczewicę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Brokuł, marchew i fasolkę pokroić, gotować kilka minut, w lekko osolonej wodzie. Kiedy warzywa są na wpół miękkie, odlać wodę, dodać kilka łyżek masła, doprawić solą i pieprzem i dusić do miękkości. Dodać odcedzoną soczewicę, wymieszać.
Podawać od razu. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 09.07.2013 06:28
bardzo apetyczna
bogusia19 08.06.2013 14:06
karkówka palce lizać
kriko 08.06.2013 14:03
super podana
paulina2157 08.06.2013 13:57
musi dobrze smakować w takiej marynacie
Krzysztof15 08.06.2013 13:56
pyszna karkóweczka
dodi 08.06.2013 13:54
bardzo dobra karkówka
Janina 08.06.2013 13:02
Super przepis na karkówkę oraz resztę dodaków- ciekawy zeatw ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak