Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka marynowana w ketchupie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
ketchup pikantny 5 łyżek
olej 3 łyżki
Grill przyprawa pikantna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka marynowana w ketchupie

Mięso z karkówki myjemy i kroimy na plasterki ok 1,5 cm. Do miski wlewamy olej, ostry ketchup i dodajemy przyprawę grillową. Bardzo dokładnie mieszamy i w powstałej marynacie zanurzamy plasterki mięsa. Przykrywamy naczynie i odstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Im dłużej mięso poleży w marynacie, tym będzie bardziej kruche. Następnie karkówkę grillujemy na tackach lub smażymy na patelni, aż ładnie się zrumieni i będzie miękkie. Można je też upiec w naczyniu żaroodpornym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 05.12.2014 10:22
pyszne mięsko :-)
asiczekz 05.12.2014 09:34
ale zgłodniałam :)
dodi 04.12.2014 17:37
karkóweczka palce lizać
mirosława4 04.12.2014 16:04
smaczna sztuka mięsa
erym 04.12.2014 15:46
nie zly pomysl!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak