Karkówka marynowana

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata

  • oliwa

    1/2 szklanki
  • czosnek ząbki

    6 sztuk
  • cebula

    1 srednia
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku

mięso

  • karkówka wieprzowa

    5 plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marynata: Do miski dać oliwę z oliwek wymieszać z papryką, ziołami, pieprzem, Kucharkiem i dobrze wymieszać. Cebulę drobniutko posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z oliwą.
Delikatnie rozbitą karkówkę marynować przez 12 godzin w lodówce, najlepiej w zamkniętym pojemniku.
Smażyć na grilu z obydwu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat