Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka marynowana
Delikatnie rozbitą karkówkę marynować przez 12 godzin w lodówce, najlepiej w zamkniętym pojemniku.
Smażyć na grilu z obydwu stron na złoty kolor.
oliwa | 1/2 szklanki |
czosnek ząbki | 6 sztuk |
cebula | 1 srednia |
sok z cytryny | 2 łyżki |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 2 łyżki |
Papryka ostra mielona Prymat | 2 łyżeczki |
pieprz | do smaku |
Kucharek przyprawa uniwersalna | do smaku |
karkówka wieprzowa | 5 plastrów |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: