Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka marynowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

karkówka 1-1,5 kg

marynata

oliwa 1/3 szkl
cebula 1/2 sztuki
czosnek 4 ząbki
ketchup pikantny 3 łyżki
musztarda 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
tymianek 1 lyzeczka
oregano 1 lyzeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 lyzeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka marynowana

Kroki postępowania

2
Mięso myjemy, czyścimy z błonek, kroimy na plastry o pożądanej grubości
Krok 1 - Karkówka marynowana foto
3
W osobnej miseczce przygotowujemy marynate:
cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy i dodajemy do oliwy
Krok 2 - Karkówka marynowana foto
4
dodajemy przyprawy: sól, pieprz, tymianek, oregano, bazylię, i paprykę słodką oraz ostrą, mieszamy.
Krok 3 - Karkówka marynowana foto
5
dodajemy ketchup oraz musztarde
Krok 4 - Karkówka marynowana foto
6
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą , smakujemy i dodajemy więcej przyprawy wg uznania
Krok 5 - Karkówka marynowana foto
7
mięso przekładamy do miski i smarujemy dokładnie z kazdej strony. odstawiamy do lodówki na kilka godzin celem przegryzienia się skłądników.
Pieczemy w piekarniku na opcji grilla lub jeśli pogoda na to pozwala używamy grilla tradycyjnego :)
Smacznego.
Krok 6 - Karkówka marynowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 22.01.2016 22:59
dobry pomysł
gosia1988 22.01.2016 21:50
smaczne mięsko na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak