Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka marynowana

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 2 kg
piwo 200 ml
olej roślinny 200 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 2 szt
czosnek 6 ząbków
miód 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 3 przyprawa
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka marynowana

Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę dodajemy resztę składników mieszamy porządnie (najlepiej zrobić marynatę w słoiku zakręcić i wymieszać) pozostawić w lodówce przez godzinę.
Karkówkę pokroić w plastry włożyć do miski i zalać marynatą. Pozostawić na noc w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.07.2013 10:13
bardzo smaczne mięsko
Megg 29.06.2013 18:40
super smaczna karkóweczka
idealme 29.06.2013 15:56
palce lizać! :)
Cranberry 29.06.2013 14:44
musi być pycha !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak