Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka gotowana w przyprawie płynnej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg,
przyprawa w płynie 200 ml,
Ziele angielskie całe Prymat 10 - 12 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt,
woda zimna według potrzeby,

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka gotowana w przyprawie płynnej

Karkówkę jak najchudszą,jak najmniej tłuszczu umyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym.
Włożyć do garnka wielkości aby karkówka sie prawie zmieściła.
Karkówkę zalać całą butelką magi (przyprawą w płynie ) następnie zalać zimną wodą centymetr ponad mięso. Garnek z mięsem wstawić na gaz,dodać liście laurowe oraz ziele angielskie,
doprowadzić do zagotowania.
Gdy mięso sie zagotuje zmniejszyć ogień na bardzo mały, mięso ma tylko delikatnie pykać czyli delikatnie sie gotować przez 2 godziny.
Po 2 godzinach mięso wyłączyć i zostawić do całkowitego wystudzenia w tym co sie gotowało.
Całkowicie wystudzone mięso wyjąc, pokroić na plastry , można zrobić sos chrzanowy lub według swojego upodobania , albo po prostu zajadać z chrzanem,czy musztardą.
Mięso pyszne. Polecam na świąteczny stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 10.04.2017 22:25
Dziękuję Justynko.;) Mięso jest pyszne;)
gusia1000 09.04.2017 00:36
Dobre mięso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak