Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka duszona z pieczarkami i cebulą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
majeranek
Liść lubczyku suszony Prymat
olej do smażenia
cebula 4 szt
ząbki czosnku 4 szt
pieczarki 300-400 g
bulion 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka duszona z pieczarkami i cebulą

W dużym garnku rozgrzewamy dwie łyżki oleju. Cebulę kroimy w półplasterki a czosnek. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na kotlety o grubości około 1 cm. Mięso doprawiamy z jednej strony solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem, słodka papryką, majerankiem i lubczykiem. Podsmażamy na oleju, doprawiamy w garnku analogicznie drugą stronę mięsa. Dolewamy bulion, przykrywamy pokrywką i gotujemy na bardzo małym ogniu przez 60-70 min. W razie potrzeby podlewamy jeszcze nieco bulionu.. Po tym czasie dodajemy posiekane w plasterki pieczarki. Gotujemy aż zmiękną. Doprawiamy do smaku, jeśli jest taka potrzeba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 13.05.2017 16:46
bardzo dziękuję :)
ania2610 12.05.2017 13:11
pyszne danie, pięknie podane :)
Grazyna0211 11.05.2017 11:45
smaczne danie
Diana Rusiłowicz 11.05.2017 09:55
Ale pychotka!
agaK. 11.05.2017 09:33
Fajna, karkówka kojarzy mi się z grillem:)
endzi
endzi 11.05.2017 06:43
wysmienita!
Krzysztof15 11.05.2017 06:40
pyszna karkoweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak