Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka duszona z pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka 4 kotlety
pieczarki 20 dag
cebula 1 sztuka
sól
pieprz
wino białe wytrawne 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka duszona z pieczarkami

Karkówkę nacieramy przyprawą Prymat. Odstawiamy na kilka godzin.

Pieczarki kroimy w słupki, cebulę plasterki.

Mięso podsmażamy na patelni grillowej - ma się tylko zamknąć i zbrązowić. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Przykrywamy cebulą z pieczarkami. Dosalamy, dopieprzamy. Patelnię deglasujemy winem (znaczy wlewamy wino na patelnię by 'zebrać' smaki spod smażenia, mieszamy i wlewamy do potrawy). Ewentualnie dodajemy pokruszone prawdziwki.

Naczynie żaroodporne przykrywamy. Pieczemy pod przykryciem około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 21.08.2013 16:25
pyszne danie!
adelajda 21.08.2013 16:07
mój mąż taką lubi
rafał5 21.08.2013 15:59
pycha bardzo lubię
kriko 21.08.2013 15:58
super karkóweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak