Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka duszona z cebulą w sosie pieczeniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sos pieczeniowy 2 opakowania
bulion 100 ml
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka duszona z cebulą w sosie pieczeniowym

Karkówkę myjemy, kroimy w cienkie małe plasterki. Podsmażamy na oleju. Doprawiamy sola i pieprzem. Podlewamy bulionem dusimy 20 minut. Dodajemy umyta i pokrojoną w kostkę cebulę. dusimy do miękości. doprawiamy do smaku. przygotowujemy sos pieczeniowy jak na opakowaniu. mięso podajemy polane z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak