Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka duszona w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 4 plastry
cukinia 1 średnia
marchew 3 sztuki
cebula biała 1 duża
pietruszka 1 duża
seler 1 mały
bulion warzywny 0,5 l
zioła 2 łyżki (tajskie)
sól
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
olej do smażenia

Porada

Tak przygotowana karkówka wychodzi mięciutka i soczysta, a duszone warzywa stanowią świetny dodatek.

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka duszona w warzywach

1. Wszystkie warzywa obieramy (jeżeli macie młodą cukinię, można zostawić ją ze skórką). Cebulę kroimy w kosteczkę, pozostałe warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach.

2. Plastry karkówki lekko rozbijamy i nacieramy ziołami tajskimi, solą i pieprzem.

3. Cebulkę smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju przez dwie minutki. Wrzucamy plastry mięsa i smażymy je po 5 minut z każdej strony.

4. Wlewamy bulion i dusimy całość przez 30 minut. Wrzucamy warzywa i dalej dusimy przez jeszcze około 20-30 minut aż odparuje większość płynu. Całość doprawiamy jeszcze solą i pieprzem według uznania. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 22.08.2017 20:43
smaczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak