Karkówka duszona w sosie cebulowym-grzybowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    70 dag
  • grzyby suszone

    6 szt.
  • cebula biała

    2 szt.
  • sól

    1 łyżeczka
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • bulion warzywny

    250 ml
  • olej sezamowy

    50 ml
  • Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat

    2 przyprawa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Przełożyć do szklanego naczynia, dodać przyprawy i olej sezamowy. Wymieszać i pozostawić na 4 godziny w chłodnym miejscu. Po tym czasie przełożyć całość na patelnię i podpiec plastry karkówki z każdej strony.

Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na 2 godziny. Wodę odlać. Grzyby oraz obrane i pokrojone na ćwiartki cebule umieścić w garnku. Dodać podpieczone plastry karkówki, zalać bulionem warzywnym i dusić pod przykryciem około 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gosia40 16.08.2011 22:07
Apetyczna karkóweczka...
Misiek1 15.08.2011 10:20
Do takiej karkówki kluski śląskie i będzie idealnie:)
aguus 12.08.2011 23:08
Bardzo apetycznie wygląda:)
Nina7 08.08.2011 09:21
Super obiadek!
Agnieszka_B 03.08.2011 22:16
Zgadzam się w 100%...
pacpaw 03.08.2011 18:38
robię podobne. Dla mnie jeden ze smaczniejszych sposobów na karkówkę :o)
suzana 31.07.2011 15:53
wspaniała

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat