Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka duszona w kapuście

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1
ketchup pikantny 1
woda
sól, pieprz do smaku
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 2 przyprawa
karkówka 1,5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka duszona w kapuście

Kroki postępowania

1
Kroimy karkówkę na plastry i marynujemy je w przyprawie do karkówki, odstawiamy na noc do lodówki. zakrywamy szczelnie folią spożywczą.
Krok 1 - Karkówka duszona w kapuście foto
2
Gdy nasza karkówka juz sie zamarynuje podsmażamy ją z obu stron tak aby sie tylko zarumieniła, szatkujemy kapustę i wkładamy wszystko do garnka.
Karkówkę i mięso okładamy warstwami w pozycji pionowej obok siebie (kapusta/mięso/kapusta/mięso/kapusta) przykrywamy pozostałą kapustą. Następnie wlewamy 2/3 garnka wody i na wierzch wylewamy cały ketchup. Dusimy pod przykryciem 2 godziny.
Krok 2 - Karkówka duszona w kapuście foto
3
Po dwoch godzinach możemy spożywać i indywidualnie poprawiamy solą i pieprzem gdyż mięsko jest tak delitatne ze mieszając w garnku mogłoby się rozpaść. Smacznego :)
Krok 3 - Karkówka duszona w kapuście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.06.2013 15:08
Robię podobnie
Justyna24 11.02.2013 15:52
ekstra
Ryszard4 11.02.2013 15:35
rewelacja
gosia1988 08.02.2013 16:06
ale bym zjadła porcyjkę :)
Grazia 08.02.2013 15:42
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak