Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka duszona pod kapustą

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 700 g
kapusta kiszona 900 g
ketchup pikantny
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
majeranek
Liść lubczyku suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka duszona pod kapustą

Kapustę gotujemy z zielem angielskim i liściem laurowym na pół-twardo. Karkówkę myjemy, osuszamy, i kroimy w plastry centymetrowej grubości. Mięso oprószamy solą, pieprzem, lubczykiem i obficie majerankiem. Plastry mięsa składamy z powrotem w jeden kawałek. Formę do zapiekania wysmarowujemy grubo masłem. Na jej środku układamy mięso, polewamy ketchupem tak, aby przykrył całe mięso i obkładamy z boków i góry gorącą kapustą. Pieczemy w 190 stopniach C przez około 1,5 godziny. Serwować z pieczonymi ziemniakami ziołowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak