karkówka

mic

karkówka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    2 kg
  • ketchup pikantny

    1 sztuka
  • cebula

    6 sztuk
  • zioła prowansalskie

    1 łyżka
  • śmietana 18 proc

    1 mała
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - karkówka foto
cebulę obieramy, ilość jej zależy od wielkości, także możemy dać wiecej,mniej zależy od nas. JAk lubimy cebulę to nie zaszkodzi dać więcej:)
Krok 2 - karkówka foto
karkówkę płuczemy i kroimy w plasterki, nie za grube.
Krok 3 - karkówka foto
cebulę kroimy w plasterki
Krok 4 - karkówka foto
na każdy plasterek karkówki wyciskamy trochę ketchupu i rozsmarujemy pędzelkiem z dwóch stron.
Krok 5 - karkówka foto
z każdej strony przykładamy ją cebulą
Krok 6 - karkówka foto
układamy w naczyniu żaroodpornym jedna przy drugiej
Krok 7 - karkówka foto
gdy już dno zakryjemy to na pierwszą warstwę wykładamy kolejną. Odstawiamy na około 3-4 godziny. polewamy wymieszaną z ziołami i mąką śmietaną.
Krok 8 - karkówka foto
wykładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy do miękkości.
Krok 9 - karkówka foto
tak wygląda gotowa karkówka.
Krok 10 - karkówka foto
ja podałem z sałatą i ziemniakami. smacznego. polecam. Mało pracy a pyszne.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dodi

25.05.2015 14:50
ale apetyczny obiad

Piter 31

25.05.2015 12:45
Pyszny obiad.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat