Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka

mic
2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 2 kg
ketchup pikantny 1 sztuka
cebula 6 sztuk
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
śmietana 18 proc 1 mała
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka

Kroki postępowania

1
cebulę obieramy, ilość jej zależy od wielkości, także możemy dać wiecej,mniej zależy od nas. JAk lubimy cebulę to nie zaszkodzi dać więcej:)
Krok 1 - karkówka foto
2
karkówkę płuczemy i kroimy w plasterki, nie za grube.
Krok 2 - karkówka foto
3
cebulę kroimy w plasterki
Krok 3 - karkówka foto
4
na każdy plasterek karkówki wyciskamy trochę ketchupu i rozsmarujemy pędzelkiem z dwóch stron.
Krok 4 - karkówka foto
5
z każdej strony przykładamy ją cebulą
Krok 5 - karkówka foto
6
układamy w naczyniu żaroodpornym jedna przy drugiej
Krok 6 - karkówka foto
7
gdy już dno zakryjemy to na pierwszą warstwę wykładamy kolejną. Odstawiamy na około 3-4 godziny. polewamy wymieszaną z ziołami i mąką śmietaną.
Krok 7 - karkówka foto
8
wykładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy do miękkości.
Krok 8 - karkówka foto
9
tak wygląda gotowa karkówka.
Krok 9 - karkówka foto
10
ja podałem z sałatą i ziemniakami. smacznego. polecam. Mało pracy a pyszne.
Krok 10 - karkówka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 25.05.2015 14:50
ale apetyczny obiad
Piter 31 25.05.2015 12:45
Pyszny obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak