Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kari ze szparagów

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Kuchnia z warzywami. To kari można przygotować zarówno z zielonymi jak i białymi szparagami.

Składniki:

zielony groszek 250 gramów
cebula czerwona 1 sztuka
ząbek czosnku 1 sztuka
szparagi zielone 700 gramów
ziemniaki 500 gramów
oliwa truflowa 1 łyżka
natka pietruszki 0.5 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżki
bulion warzywny 250 mililitrów
śmietana 4 łyżki
kefir 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kari ze szparagów

Wyłuskany groszek wrzuciłem na 10 minut do mocno wrzącej wody, odcedziłem.
Cebulę i czosnek obrałem, pokroiłem w kostkę. Warzywa umyłem. Szparagi obrałem, odciąłem zdrewniałe końce. Szparagi i ziemniaki pokroiłem na 3-centymetrowe kawałki.

Podgrzałem oliwę, wymieszałem z cebulą, czosnkiem, pietruszką, curry i pieprzem kajeńskim. Dodałem szparagi i ziemniaki, podlałem to wszystko rosołem, posoliłem, popieprzyłem, gotowałem na średnim ogniu do miękkości ziemniaków.
Dodałem śmietanę, raz zagotowałem. Wymieszałem z groszkiem i kefirem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 21.02.2019 19:49
Smaczne jedzonko : )
Bożena Matuszczyk 21.02.2019 10:57
Apetycznie ,smacznie i kusząco;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak