Karelskie ragout z wołowiny, wieprzowiny i jagnięciny duszone z czerwonym winem

Karelskie ragout z wołowiny, wieprzowiny i jagnięciny duszone z czerwonym winem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pręgi wołowej

    200 g
  • karkówki wieprzowej

    200 g
  • udźca jagnięcego

    200 g
  • oliwy z oliwek

    50 ml
  • czosnku

    4 ząbki
  • cebuli

    2 sztuki
  • czerwonego wina

    300 ml
  • rosół z kury Kucharek

    500 ml
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    - -
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Karelskie ragout z wołowiny, wieprzowiny i jagnięciny duszone z czerwonym winem

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na duże kawałki Na rozgrzanej oliwie obsmażyć mięso ze wszystkich stron, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podlać bulionem i czerwonym winem, a następnie dusić do miękkości i doprawić do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

AgaS10 28.01.2011 09:51
Samo mięcho:)
marcia71 27.01.2011 12:38
nowość
szajba2 13.12.2010 15:40
coś konkretnego na ząb
patusia 25.11.2010 22:35
Bardzo apetyczny przepis.
Goya 18.10.2010 15:05
wykwintne
Barbara55 13.06.2010 18:52
tym to można pojeść

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat