Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczochy w oliwie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczochy 10 szt.
sok z cytryny
woda
ocet winny 120 ml
oliwa
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Karczochy w oliwie

Z karczochów wycinamy serca, wkładamy do zimnej wody z sokiem z cytryny i zostawiamy na kwadrans. W garnku gotujemy wodę z octem i solą i dodajemy osączone karczochy. Gotujemy przez około 10 minut. Osączamy je i wkładamy do słoików, zalewamy oliwą i szczelnie zamykamy, odstawiamy na dłuższy czas, co najmniej miesiąc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sundaytn 20.05.2011 21:38
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak