Karczek ze szpinakiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ok. 1,5 kg karkówki wieprzowej Przyprawy jakie lubimy do natarcia mięsa czyli pieprz ,ziele ang.,liść laur. , czosnek ,sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karczek najlepiej przygotować wieczorem .Rozcinamy tak ,żeby powstał nam możliwie duży i równy płat mięsa . Możemy zbić go troche celem wyrównania garbów.Nacieramy równomiernie solą i przyprawami i zostawiamy do rana. Następnie rozmrazamy szpinak i dusimy do miękkości i do odparowania wody. Solimy, wciskamy do niego dużo czosnku i odrobinę gałki muszkatolowej. Mozzarellę kroimy na drobno i dajemy do zimnego szpinaku , mieszamy. Tak przygotowanym farszem smarujemy płat mięsa rolujemy i obwiązujemy nadając kształt. Wkładamy do rękawa i pieczemy pól godziny w wysokiej temper.200*C następne 50 minw 170*C. 20 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw aby ładnie mięsko się zarumieniło .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 12.09.2013 17:32
pycha obiadek
Bernadeta1 26.01.2013 12:31
super połączenie,to moje smaki
gusia1000 22.01.2013 19:42
znakomitość.
alaaa 13.07.2012 20:43
ale pyszności
cooleczka 03.04.2012 18:24
świetne połączenie
cooleczka 03.04.2012 18:24
świetne połączenie
Ewelina38 21.02.2012 08:11
pięknie się prezentuje .... tak wiosennie :)
maciek7 31.10.2011 20:11
super
kuklik 06.10.2011 16:03
apetyzne
gacopierz23 26.09.2011 18:44
chce taka roladę do chlebusia !!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat